Wandverwarming

Is uw huis toe aan een nieuw klimaatsysteem en zit u erover te denken om wandverwarming te laten aanleggen? Dan bent u vast en zeker op zoek naar een bedrijf dat maatwerk en kwaliteit levert als het aankomt op wandverwarming? Maak hierbij kennis met RIHO Climate Systems. Wij zijn specialist op het gebied van klimaatsystemen zoals wandverwarming, vloerverwarming en -koeling, klimaatdaken, betonkernactivering, opritverwarming, warmte-/koude opslag en regelsystemen.

We bieden diverse innovatieve systemen aan die door onszelf zijn ontwikkeld. Meer weten? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Bel RIHO: 0575 555999

Wandverwarming beginfase

Alles onder één dak omtrent wandverwarming

RIHO Climate Systems is een zeer compleet bedrijf dat alle diensten in eigen huis heeft. Als u ons inschakelt voor de wandverwarming, bestaande uit wand- vloer- en plafondsystemen, ontvangt u altijd advies op maat. We stemmen het ontwerp af op uw wensen zodat we maatwerk kunnen leveren. Na het maken van de bestektekeningen kunnen we vervolgens overgaan tot de productie van de wandverwarming. Deze kunnen we vervolgens ook voor u monteren. Onze wandverwarming is van hoge kwaliteit en beschikbaar tegen een gunstige prijs per m2.

Hoe werkt wandverwarming?

Wandverwarming werkt door het installeren van buizen in de muur. Door deze leidingen stroomt water dat wordt verwarmd. In wezen is de werking van wandverwarming dus vergelijkbaar met die van een radiator. De cv-installatie verwarmt het water en zorgt vervolgens dat het door de buizen stroomt. Door een gelijkmatige verdeling van het water kan zo de hele muur verwarmd worden, wat voor een aangename gevoelstemperatuur in een ruimte zorgt.

Het verschil met een radiator echter is dat de radiator circulerende lucht verwarmt en wandverwarming voor stralingswarmte zorgt. Dit zorgt er voor dat wandverwarming panelen net zoals de zon warmte uitstralen.

De voordelen van wandverwarming

Wandverwarmingen aanleggen groeit steeds meer aan populariteit. Dat heeft alles te maken met de verschillende voordelen die wandverwarming te bieden heeft. Zo verwarmt het ruimtes op een zeer aangename manier en helpt het tevens met het besparen van ruimte en energie. U hoeft namelijk geen andere verwarmingselementen te plaatsen, de wandverwarming kan prima als hoofdverwarming dienen. Daarnaast is wandverwarming vele malen efficiënter dan C.V. en zelfs efficiënter dan vloerverwarming. Verder helpt wandverwarming aanleggen met het besparen van energie. Dit verlaagt vervolgens de energiekosten weer. Tot slot zorgt wandverwarming voor schonere lucht, door het er geen stofverplaatsing plaats vindt. Dit is bijzonder gunstig voor mensen met allergieën voor bijvoorbeeld huisstofmijt.

Bel RIHO: 0575 555999

Het ontstaan van RIHO Climate Systems

Al ruim 30 jaar geleden, in 1984, werd het bedrijf dat nu RIHO Climate Systems heet, opgericht door Henk Riethorst. Als meet- en regeltechnicus begon hij het bedrijf als Bureau Riethorst. Zijn eerste product was een verdeler voor vloerverwarming, een idee dat snel aansloeg. Al snel begonnen klanten zich te melden, hetgeen tot een snelle groei van het bedrijf zorgde.

Steeds bredere dienstverlening

Met de toenemende populariteit van de vloerverwarming had het bedrijf de wind mee, waardoor het de dienstverlening kon uitbreiden. Ook vloerverwarming voor houten vloeren had de wind in de rug. De groei bleef zich met de jaren doorzetten, waarop nieuwe producten zoals wandverwarming en andere klimaatsystemen werden toegevoegd aan het aanbod. Ook begon het bedrijf zijn eigen producten te fabriceren. In 2013 werd de naam RIHO Climate Systems aangenomen.

Innovatief & energiezuinig

Tegenwoordig zijn we een vooraanstaand bedrijf op het gebied van klimaatsystemen en leveren we diverse innovatieve producten. Wij werken met een klein team van technische deskundigen die allemaal willen werken aan een betere, energiezuinigere wereld.

Duurzaamheid is onze topprioriteit

Het nastreven van duurzaamheid is dus een topprioriteit van RIHO Climate Systems. De vooruitstrevende organisatie deelt hun inzichten in adviesvorm met overheden, bedrijven en instellingen, architecten, installateurs en projectinrichters. Ook adviseert RIHO Climate Systems particulieren en thuisondernemers met betrekking tot een passende en duurzame klimaatinrichting.

Wat doen wij?

RIHO Climate Systems probeert het verschil te maken. De organisatie ontwikkelt eigen klimaattechnologie, voert klimaatinstallaties uit en is een actieve partner in het proces van ontwerp- en bestekfasen voor nieuwe klimaat technologieën. Wij worden geregeld betrokken bij vraagstukken over vloerverwarming en -koeling, dak verwarming, opritverwarming en betonkernactivering.

Overzicht en controle middels onze werkwijze

RIHO Climate Systems levert uitsluitend maatwerk af. Ieder opdracht is anders omdat ieder gebouw anders is. Door routinematig een aantal zaken af te werken voor het installeren van het product houden wij overzicht en controle. Zo verrichten wij thermografisch onderzoek en verzorgen wij een integraal installatieplan.

Uitsluitend Nederlands gefabriceerde onderdelen

De onderdelen waarmee wij werken zijn stuk voor stuk in Nederland gefabriceerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn de prefab-klimaatsysteem RIHOCELL en de Constant Flow Verdeler, die door ons ontworpen zijn.

Uitzonderlijk lage faalkans

Wij hechten veel belang aan het ontzorgen van onze klanten. Wat onder andere hieraan bijdraagt is een turn key-klimaatsyteem met een uitzonderlijke lage faalkans. Het begrip ‘turn key’ betekent dat het gaat om een opgebouwd systeem dat als een compleet product aan een geïnteresseerde koper verkocht kan worden.

Waarom wandverwarming van RIHO Climate Systems?

RIHO Climate Systems heeft duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan en dit is terug te zien in de kwaliteit van onze producten. Met onze wandverwarming wordt u ontzorgd op het gebied van energiebeheer en wordt renovatie en nieuwbouw effectiever gemaakt. Door voor de wandverwarming systemen van RIHO Climate Systems te kiezen geniet u ook van allerlei andere voordelen. Ter overzicht geven we u deze voordelen in een opsomming:

  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Installatiegemak
  • Innovatieve producten
  • Betrouwbare technieken en materialen
  • Duurzaam en toekomstgericht
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Verschillende systemen
  • Altijd maatwerk
  • Advies op maat

Bel RIHO: 0575 555999