Vloerverwarming

Bent u op zoek naar vloerverwarming? RIHO Climate Systems is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in klimaatsystemen zoals vloerverwarming en wandverwarming. Wij hebben onze eigen innovatieve vloerverwarming systemen ontwikkeld en leveren deze aan installateurs en professionals. RIHO Climate Systems heeft alle diensten in eigen huis. We beginnen met advies op maat en het ontwerpen van de vloerverwarming aan de hand van specifieke wensen. Daarop worden bestektekeningen gemaakt en produceren we de vloerverwarming. Ook de installatie daarvan kan door ons verzorgd worden. Wij leveren altijd maatwerk van hoogwaardige kwaliteit tegen uitstekende prijzen. Voor vloerverwarming bent u bij ons dus aan het juiste adres! Meer weten? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming, hoe werkt het? Dat leggen wij u hier uit. In principe werkt vloerverwarming op een vergelijkbare manier als radiatoren. Als u vloerverwarming laat aanleggen wordt in wezen een grote radiator onder uw vloer geplaatst. Bij veel systemen werkt de vloerverwarming door middel van warm water. Dit water wordt door de cv-installatie verwarmd. De leidingen van de vloerverwarming verdelen dit water vervolgens onder de vloer en kunnen zo het vloeroppervlak volledig verwarmen. Het resultaat is een gelijkmatige verdeling van de warmte in een ruimte. Aan de hand van een thermostaat kan de temperatuur ingesteld worden. Om eventuele schade te voorkomen dient de temperatuur van de vloerverwarming wel enigszins beperkt gehouden te worden (doorgaans lager dan 60 graden Celsius). Het is ook mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken.

De voordelen van vloerverwarming

Tegenwoordig is vloerverwarming aanleggen steeds populairder onder aannemers van nieuwbouwwoningen. Ook vloerverwarming instellen in al bestaande woningen groeit aan populariteit. Deze opkomst is natuurlijk niet zonder reden, want vloerverwarming aanleggen brengt diverse voordelen met zich mee. Allereerst verhoogt vloerverwarming het comfort in een woning. Het zorgt voor zeer aangename temperaturen. Ten tweede kunt u een hoop ruimte besparen, omdat er verder geen verwarmingselementen in ruimtes zelf aanwezig hoeven te zijn. Ten derde kan de vloerverwarming onder bijna elke soort vloer geplaatst worden, gelet op de beperkte temperaturen. Ten vierde heeft vloerverwarming ook een energiebesparend effect, wat de energiekosten weer drukt. Tot slot is vloerverwarming zeer voordelig voor mensen met allergie├źn, aangezien het er voor zorgt dat stof zich minder snel verspreidt.

Over RIHO Climate Systems

RIHO Climate Systems is een bedrijf dat ruim 30 jaar geleden is opgericht door Henk Riethorst, destijds, in 1984, onder de naam Bureau Riethorst en later als Riho-Techniek. Als meet- en regeltechnicus zag hij destijds mogelijkheden op het gebied van een vloerverwarming verdeler. De ontwikkeling van zijn product was succesvol en al snel zag hij zijn bedrijf groeien. Waar vloerverwarming vroeger nog als een luxeproduct werd gezien, werd het door middel van zijn vloerverwarming verdeler een alom gewild product. De groei van het bedrijf hield niet op en zodoende heeft RIHO Climate Systems zijn producten en dienstverlening uit kunnen breiden met andere klimaatsystemen en de installatie daarvan. Vandaag de dag is het bedrijf een top-5 speler op het gebied van klimaatsystemen en ontwerpt en levert het diverse innovatieve producten. RIHO Climate Systems streeft op alle gebieden duurzaamheid en energiebesparing na. Hun missie is dan ook: duurzamer verwarmen en koelen. RHO Climate Systems speelt een belangrijke rol in het adviseren van overheden, bedrijven en instellingen, architecten, projectinrichters en installateurs. Maar ook thuisondernemers en particulieren krijgen advies van deze innovatieve organisatie over een geschikte, gewenste en vooral ook duurzame klimaatinrichting.

Wij ontwikkelen met een klein gespecialiseerd team eigen klimaattechnologie, wij voeren klimaatinstallaties uit en wij zijn een actieve partner bij ontwerp- en bestekfasen omtrent nieuwe klimaat technologische ontwikkelingen en oplossingen. Ook worden wij betrokken bij diverse vraagstukken met betrekking tot vloerverwarming en -koeling, betonkernactivering, dak verwarming en opritverwarming. Zo proberen wij het verschil te maken. Omdat ieder gebouw of huis anders is leveren wij bij RIHO Climate Systems altijd maatwerk. Wij werken altijd een aantal zaken af alvorens de daadwerkelijke installatie van het product. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het verrichten van themografisch onderzoek en aan het zorgen voor een integraal installatieplan. Daarnaast werken wij enkel met de meest hoogwaardige componenten van Hollands maaksel, zoals ons prefabricage-klimaatsysteem RIHOCELL of de Constant Flow Verdeler, door ons ontworpen. Bij het uitvoeren van iedere opdracht is het ontzorgen van de klant onze belangrijkste prioriteit. Dit doen we mede dankzij een turn key-klimaatsysteem dat bekend staat om de excellente prestaties. Turn key houdt in dat een systeem of project gebouwd is dat vervolgens als compleet product aan een willekeurige koper verkocht kan worden. Dit maakt het zeer effici├źnt en toekomstgericht.

Waarom vloerverwarming van RIHO Climate Systems?

RIHO Climate Systems heeft duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan en dit is terug te zien in de kwaliteit van onze producten. Met onze vloerverwarming wordt u ontzorgd op het gebied van energiebeheer en wordt renovatie en nieuwbouw effectiever gemaakt. Door voor de vloerverwarming systemen van RIHO Climate Systems te kiezen geniet u ook van allerlei andere voordelen. Ter overzicht geven we u deze voordelen in een opsomming:

  • Hoogwaardige kwaliteit;
  • Installatiegemak: onze vloerverwarming is gemakkelijk te installeren, wat de professionele installateur tijd bespaart en een huiseigenaar een hoop geld;
  • Innovatieve producten, welke door onszelf zijn ontwikkeld;
  • Vervaardigd in eigen productie, met betrouwbare technieken en materialen van hoge kwaliteit;
  • Onze vloerverwarming is bijzonder duurzaam en toekomstgericht;
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding;
  • Verschillende systemen mogelijk, geschikt voor verschillende situaties;
  • Altijd maatwerk bij het ontwerp van de vloerverwarming
  • Advies op maat;

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!

Bent u op zoek naar een nieuw soort klimaatsysteem voor in huis met een esthetische uitstraling en een duurzaam rendement? Dan zou vloerverwarming de perfecte oplossing kunnen zijn. Als u graag meer wilt weten over onze vloerverwarming of als u benieuwd bent naar de prijs van onze vloerverwarming systemen, neemt u dan gerust eens contact met ons op. Wij beantwoorden al uw vragen en voorzien u graag van meer informatie. Ook kunnen we indien gewenst een offerte voor u opstellen. U kunt contact met ons opnemen door een bericht te sturen middels het contactformulier op onze website. Voor direct contact kunt u ons ook telefonisch bereiken via 0575 55 59 99.