Warme voeten in Haartse Hoeve, zorgwoningen voor dementerende mensen

Doel/opdracht

Bespaar substantieel op stookkosten bij de bouw van onze nieuwe zorgwoningen met de mogelijkheid van warmteterugwinning. Dat was de voornaamste vraag van Pantein Thuiszorg & Zorgcentra aan één van de installatiepartners van RIHO Climate Systems. Uit een gezamenlijk projectbestek, waarbij een vertrouwde partner in koeltechniek werd betrokken, ontstond een helder uitvoeringskader.
Oplossing RIHO CS

Samen met de adviseur en de projectleider van de klant werden prioriteiten vroeg in het ontwerpproces vastgelegd: optimaal gebruik warmte/koude, geconditioneerde luchttoevoer en hoger energierendement op inblaaslucht. Na calculatie werd in overleg met onze installatiepartner het systeem Ventilatievloer gekozen, waarbij overig leidingwerk direct in de vloer werd opgenomen.

Resultaat

Een expertteam van RIHO Climate Systems verrichte alle montagewerkzaamheden binnen een maand na gunning opdracht. Hierna stortte de aannemer de afwerkvloer en werden vloerroosters geplaatst. Dankzij het systeem Ventilatievloer is geluidsoverlast door leidingresonantie gereduceerd en is in de zorgwoningen een comfortabel klimaat gecreëerd. Bovendien is een energiebesparing van ongeveer 20% gerealiseerd.

Geplaatst in Referenties, Vloerverwarming en koeling.