Duurzaam dak bij Van Dorp Installaties

Doel/opdracht

Van Dorp Installaties in Deventer koos in 2013 voor uitbreiding van het bedrijfspand met een kantoorverdieping. Om de belastbaarheid van de bestaande staalconstructie ook in de nieuwe situatie te garanderen, adviseerden Roofing Service en RIHO Climate Systems het gebruik van een speciaal klimaatdak met verwarmingscapaciteit.

Oplossing RIHO CS

Na een thermografische analyse, een reeks ontwerptekeningen en een prijsoriëntatie werd –vanwege de kwaliteit van componenten en de relatief korte terugverdientijd– gekozen voor een op maat toegesneden klimaatdak-oplossing die winterse neerslag laat smelten. In het bestek is extra rekening gehouden met de wens onderhoudsvrije materialen toe te passen.

Resultaat

Dankzij integratie van dit verwarmingssysteem in de dakbedekking werd de aanschaf van een dure staalconstructie overbodig. De gekozen RIHO-klimaatdakconstructie is licht van gewicht, onderhoudsarm en kan voor onderhoud en inspectie worden belopen. Speciale sensoren houden de neerslaghoeveelheid in de gaten en verwarmen bij piekbelasting automatisch.

Geplaatst in Klimaatdak, Referenties.