300.000 noppen onder een ziekenhuisvloer

Doel/opdracht

Het markante Albertusgebouw in Didam was ooit ziekenhuis en gasthuis. In 2013 werd het monumentale pand herbestemd voor huurappartementen en een cultuurcentrum. Hier ging een ingrijpende renovatie aan vooraf. De opdracht van RIHO Climate Systems? Installeer een duurzaam vloerverwarmingssysteem onder 2.500 m2 vloer en houdt hierbij rekening met herplaatsing van de monumentale vloer.
Oplossing RIHO CS

Na overleg met opdrachtgever Laris Wonen en Diensten Didam werd voor de renovatie een integraal bouwteam samengesteld. Dit team kreeg toegang tot oude, technische tekeningen en voortgangsrapportages. In overleg werd gekozen voor een duurzaam vloersysteem met een hoge isolatiewaarde: het vloersysteem Noppen.

Resultaat

Dankzij integrale samenwerking werden bestektekeningen en procesvoortgang voortdurend vanuit verschillende perspectieven online gecontroleerd. Dit versnelde het renovatieproces. Dankzij de betere isolatiewaarde en warmtebalans werd in het eerste halfjaar al een flinke energiereductie gerealiseerd. Het gebouw heeft Energielabel C.

Geplaatst in Referenties, Vloerverwarming en koeling.