Zes jubilarissen bij RIHO Climate Systems in 2018

We hebben wat te vieren: 100 jaar RIHO-kennis

Het is uitzonderlijk: in één jaar zes jubilarissen onder je medewerkers. Toch is het zo. In 2018 jubileren Marcel Beumer, Peter Frinking, Joost Hagelstein, Wilbert Harmsen, Dick Heuvelink en Dick Vruggink. Een goede reden hen in het zonnetje te zetten. Waarbij we de hoop uitspreken dat deze pioniers van RIHO Climate Systems nog lang aan onze onderneming verbonden blijven

‘Er is in ons vak de afgelopen twintig jaar enorm veel verbeterd’

De eerste twee huldigingen, met taart, liggen alweer enige tijd achter ons, maar 2018 blijven we beschouwen als een belangrijk jubileumjaar. Zeker het 25-jarig jubileum van Marcel Beumer is een mijlpaal. Als medewerker van het eerste uur begonnen als lasser bij de productie van verdelers, is hij uitgegroeid tot hoofdmonteur kunststof leidingsystemen: “Sinds de jaren negentig zijn we flink gegroeid en is mijn werkveld verbreed, maar de sfeer is in al die jaren weinig veranderd. Een hecht team, altijd oplossingsgericht.”

Delta Dore Domotica-specialist

Dat Wilbert Harmsen na twaalfeneenhalf jaar nog altijd met hetzelfde plezier richting Vorden reist heeft te maken met de groeikansen die RIHO Climate Systems aan medewerkers biedt. Als afgestudeerde technisch bouwkundige kwam Harmsen binnen als werkvoorbereider. Tegenwoordig is hij de onbetwiste Delta Dore-domoticaspecialist in het team. “Slimme thermostaten waren tien jaar geleden innovaties, tegenwoordig worden ze geïntegreerd in domoticasystemen die tal van woonfuncties onder de knop van een mobiele telefoon brengen. Het gaat niet alleen meer om het bieden van doordachte warmte- en koeltechniek, maar om een scala van functies die het leefcomfort flink vergroten en de energierekening verlagen. Dat is de waarde van domotica. Die kennis voegen we met RIHO Domotica nu standaard aan installatievraagstukken toe.”

Dick Heuvelink begon als “klimaatgroentje” in 2005: het jaar dat de domeinnaam YouTube werd geregistreerd en de orkaan ‘Katrina’ over de Amerikaanse stad New Orleans trok. “Ik zocht afwisseling en was, na een carrière van 28 jaar in de autotechniek, toe aan iets nieuws. In het begin moest ik erg wennen aan de bouwmentaliteit, maar dankzij de collegiale sfeer bij RIHO voelde ik me snel thuis. Dat gevoel heb ik nog steeds: het is een flexibel en sociaal bedrijf dat afspraken nakomt. Dus wat mij betreft: op naar dat 25-jarig jubileum.”

Geplaatst in Nieuws.