RIHO Crystal Climate Floor

"De vloer die zich aanpast aan uw bioritme”

De RIHO Crystal Climate Floor zorgt voor een ultiem thermisch comfort in de leefzone(s) van woningen en gebouwen. Dankzij PCM-materialen in deze innovatieve klimaatvloer volgt de ruimtetemperatuur het bioritme van de mens. Het benodigde vermogen voor verwarmen halveert, de energiehuishouding verduurzaamt.

De RIHO Crystal Climate Floor bevat de volgende componenten:

  • Alufoam, 3mm
  • Crystal Climate Floor klimaatplaat met PCM Cassette (18mm gipsvezelplaat)
  • Rihocell klimaatplaat (18mm gipsvezelplaat)
  • Geïntegreerde 5-laagse aluminium kernbuis (12 x 1,8mm, 100% diffusiedicht)
  • Naden-kit, voor het hechten en afdichten van naden
  • Gipsvezelplaat snelbouwschroeven
  • Aansluitkoppeling 12 x ¾ euroconus
  • Energiezuinige RIHO-verdelers

Introductie Crystal Climate Floor

Elk PCM-vloerdeel wordt compleet geleverd met volledig op elkaar afgestemde componenten. De vloer bestaat uit twee lagen. De eerste laag bevat de moduleleidingen (AKB-leidingen op 100mm van elkaar). Direct contact met de vezelplaten garandeert snelle verwarming/-koeling en een efficiënte warmteopbrengst. Door de zeer grote warmtecapaciteit van de Crystal Climate Floor koelt een ruimte ’s nachts nauwelijks af. Dit maakt extra opwarmvermogen in de ochtend overbodig.

Het RIHO Crystal Climate Floor-systeem is toepasbaar in alle installatieconcepten, bij nieuwbouw en renovatie. In combinatie met een ventilatie-installatie functioneert de klimaatvloer ook als koelsysteem. De PCM-vloerdelen zijn geschikt voor vloerafwerking met hout, plavuizen, linoleum of tapijt.  RIHO Crystal Climate Floor is verkrijgbaar als droog, verlegbaar systeem, een hybride, verlegbaar systeem (nat/droog) en wordt op maat gemaakt.

Phase Changing Materials (PCM). Wat zijn dat?

De RIHO Crystal Climate Floor gedraagt zich anders dan een meer traditionele klimaatvloer/vloerverwarming. Dat heeft te maken met de phase changing materials (PCM) die in dit vloersysteem worden gebruikt: niet-brandbare anorganische thermische zouten die zich gedragen als thermische accu’s. Door warmteopname uit de omgeving smelt het materiaal. De omgeving wordt gekoeld. Als de temperatuur zakt, stolt het materiaal weer door warmteafgifte aan de omgeving. De omgeving wordt verwarmd. Het maakt de PCM zeer geschikt als warmte/koude buffer.

Een correct toegepaste PCM-klimaatvloer heeft een dempende werking op de binnentemperatuur.