Opritverwarming

“Een dik pak sneeuw in aantocht? Met RIHO Opritverwarming houdt u uw toegangsweg sneeuw- en ijsvrij.”

Een sensor in de constructieve wapening van een oprit die de komst van ijs en sneeuw kan voorspellen? Het bestaat. Elk RIHO Opritverwarmingssysteem gaat vergezeld van slimme sensoren. Direct verbonden met vloerverwarmingsleidingen in de hellingbaan van uw oprit.  Het voorkomt uitglijders.

Opritverwarming. Weg met de gladheid.

Sneeuw, ijzel, ijs. Ook als u over een eigen garage en oprit beschikt komt het winterweer altijd onverwacht. Met RIHO Opritverwarming blijft het pad naar uw deur of garage in de winter goed begaanbaar. Het garandeert toegang en voorkomt letsel.

RIHO Opritverwarming. Zo werkt het. 

RIHO Opritverwarming bestaat uit (vloerverwarmings)leidingen die op wapeningsnetten zijn bevestigd. De leidingen worden gevuld met een anti-vries vloeistof (water-glycol mengsel). De sensor in de hellingbaan werkt als weervoorspeller en activeert het systeem zodra de buitenlucht een bepaalde temperatuur of vochtigheid heeft.

Alle leidingen zijn aangesloten op een verdeelstation. Dit station is voorzien van een platenwisselaar. Deze scheidt het primaire verwarmingscircuit van het water-glycol mengsel in het secundaire circuit. Als de sensor activeert komt gaan de kleppen open en wordt het water-glycol mengsel in de leidingen verwarmd. Zo blijft de oprit sneeuw- en ijsvrij.

Opritverwarming (hellingbaanverwarming)

Is de winter weer in aantocht en bent op u op zoek naar
opritverwarming die de oprit vrij houdt van sneeuw en ijs? De deskundige medewerkers van RIHO Climate Systems zorgen er graag voor dat u uw oprit te allen tijde geheel veilig kunt gebruiken. Een sensor in de constructieve bewapening van de oprit kan de komst van sneeuw en ijs voorspellen, waardoor u uitglijders kunt voorkomen. Wij zorgen er voor dat de oprit tijdens winterse omstandigheden ook veilig gebruikt kan worden. Gevaarlijke situaties zijn dankzij dit innovatieve en duurzame product verleden tijd.

Meer weten over de mogelijkheden die deze hellingbaanverwarming biedt? Neem contact op met onze medewerkers zodat ze u meer kunnen vertellen.

Automatische hellingbaanverwarming

Maar hoe werkt deze hellingbaanverwarming precies? Een sensor in de bewapening van den hellingbaan voorspelt wanneer er sneeuw gaat vallen en het gaat ijzelen. Deze sensoren zijn verbonden met vloerverwarmingsleidingen in de oprit. Deze leidingen worden gevuld met een anti-vries vloeistof. Meet de sensor een bepaalde temperatuur of luchtvochtigheid? Dan wordt het systeem geactiveerd. De kleppen gaan open, waardoor het anti-vries mengsel in de leidingen verwarmd wordt. Hierdoor wordt de hellingbaan ijs- en sneeuwvrij.
Waarom opritverwarming van RIHO?

 • Betere veiligheid. De oprit is altijd begaanbaar
 • Uw oprit krijgt geen schade door vorst
 • Onderhoudsvriendelijk. U hoeft geen zout meer te strooien of sneeuw weg te scheppen
 • Duurzaam. Als het er eenmaal ligt gaat het uw hele leven mee.

Adviezen, installaties en productleveranties die qua kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid op eenzame hoogte staan en een zekere energiebesparing leveren

Aandacht voor duurzaam bouwen

RIHO Climate Systems is een bedrijf dat veel aandacht schenkt aan
duurzaam bouwen. Dit ziet u terug in de producten, zoals de opritverwarming. Wij ontwerpen, fabriceren, en installeren innovatieve, klimaatvriendelijke en duurzame klimaatsystemen. Deze systemen maken de energiehuishouding toekomstbestendig. Zowel bij nieuwbouw als bij een renovatie van een bestaand pand of huis. Duurzame klimaatsystemen hebben de toekomst, dat is onze visie. Aan de kwaliteit van onze producten en dienstverlening ziet u terug dat we te allen tijde aandacht schenken aan de innovatie en verbetering van ons werk. Ons bedrijf kenmerkt zich door:

 • Advies op maat
 • Gemakkelijk te installeren door een installateur
 • Innovatieve producten die we zelf ontwikkelen en produceren
 • Duurzame en toekomstgerichte producten
 • Gunstige prijs
 • Diverse systemen zijn mogelijk
 • Maatwerk
 • Al meer dan 30 jaar toonaangevend

Vraag een offerte aan voor opritverwarming

Zorg er voor dat de oprit altijd begaanbaar is en kies voor opritverwarming! Uw hellingbaan zal te allen tijde ijs- en sneeuwvrij zijn, klaar voor gebruik. Schakel vandaag nog onze professionele hulp in of laat ons indien gewenst een vrijblijvende offerte voor u opstellen. Wilt u meer weten over deze hellingbaanverwarming, bijvoorbeeld over de prijs? Neem contact met ons op zodat we u verder kunnen informeren. Vul het contactformulier op onze website in en wij komen zo snel mogelijk bij u terug. Of neem telefonisch contact op door te bellen naar 0575-555999. Onze medewerkers helpen u graag verder bij het zoeken naar een innovatie en duurzame oplossing.