Opritverwarming

Downloads

“Een dik pak sneeuw in aantocht? Met RIHO Opritverwarming houdt u uw toegangsweg sneeuw- en ijsvrij.”

Een sensor in de constructieve wapening van een oprit die de komst van ijs en sneeuw kan voorspellen? Het bestaat. Elk RIHO Opritverwarmingssysteem gaat vergezeld van slimme sensoren. Direct verbonden met vloerverwarmingsleidingen in de hellingbaan van uw oprit.  Het voorkomt uitglijders.

Opritverwarming. Weg met de gladheid.

Sneeuw, ijzel, ijs. Ook als u over een eigen garage en oprit beschikt komt het winterweer altijd onverwacht. Met RIHO Opritverwarming blijft het pad naar uw deur of garage in de winter goed begaanbaar. Het garandeert toegang en voorkomt letsel.

RIHO Opritverwarming. Zo werkt het. 

RIHO Opritverwarming bestaat uit (vloerverwarmings)leidingen die op wapeningsnetten zijn bevestigd. De leidingen worden gevuld met een anti-vries vloeistof (water-glycol mengsel). De sensor in de hellingbaan werkt als weervoorspeller en activeert het systeem zodra de buitenlucht een bepaalde temperatuur of vochtigheid heeft.

Alle leidingen zijn aangesloten op een verdeelstation. Dit station is voorzien van een platenwisselaar. Deze scheidt het primaire verwarmingscircuit van het water-glycol mengsel in het secundaire circuit. Als de sensor activeert komt gaan de kleppen open en wordt het water-glycol mengsel in de leidingen verwarmd. Zo blijft de oprit sneeuw- en ijsvrij.