Klimaatdak

“Met een klimaatdak lever je een sterke bijdrage aan de Energie Prestatie Coëfficient (EPC-waarde) van een gebouw. Pure winst.”

“Naar Energielabel A of B? Met een RIHO Klimaatdak weet u het zeker.”

RIHO Climate Systems investeert volop in de ontwikkeling van energiezuinige systemen. Het RIHO Klimaatdak is hier een mooi voorbeeld van: een duurzaam daksysteem dat zonne-energie optimaal benut. Dankzij een doordachte designoplossing die in standaard dakconstructies wordt geïntegreerd. Het voordeel? Minimale bouwkundige aanpassingen.

Een RIHO Klimaatdak bevat de volgende componenten:

  • Aluminium lamellen voor optimale warmteoverdracht
  • Aluminium Kernleidingen
  • Isolatielaag voorzien van leidingsleuven
  • Energiezuinige RIHO-verdeler
  • Water-glycolmengsel

Klimaatdak. Energie uit eigen dak.

Bij daknieuwbouw en dakrenovatie is een geïntegreerd RIHO Klimaatdak een nuttige investering die zich binnen vijf tot zeven kan terugverdienen. RIHO Climate Systems werkt bij de inrichting van klimaatdaken nauw samen met gespecialiseerde dakdekkers. Het is een sterke combinatie voor installateurs en architecten, maar ook voor ondernemers en particulieren. Zeker, betrouwbaar en altijd gericht op verduurzaming.

Hoe werkt een RIHO Klimaatdak?

Elk RIHO Klimaatdak gebruikt de zon als bron voor duurzame energiewinning. De stralingswarmte van de zon, bij warme dagen soms oplopend tot 80 °C, wordt door vloeistofdragende leidingen direct onder de dakbedekking opgevangen. Het water in de leidingen wordt gebruikt voor het verwarmen van CV-, tap- of proceswater. In combinatie met een warmte-/koude opslagsysteem (WKO) kan warmte in de bodem worden opgeslagen. Deze warmtevoorraad kan in de winter worden benut. Elk RIHO Klimaatdak levert een bijdrage aan de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC-waarde).

 

RIHO Klimaatdak. Aansluitmethoden.

Het ontwerpen en aanleggen van een klimaatdak vergt integrale kennis van dak- en verwarmingssystemen en een goede coördinatie. RIHO Climate Systems en gespecialiseerde dakdekkers zorgen hier samen voor. Onze deskundigheid garandeert een minimale bouwkundige aanpassing en snelle montage.