Betonkernactivering

“Met betonkernactivering kan de energierekening tot wel 60% lager uitvallen.”

RIHO Climate Systems is een specialist op het gebied van betonkernactivering (BKA). Deze techniek activeert het betonfundament in gebouwen. BKA is een zeer energiezuinig systeem. Betonkernactivering stelt u in staat met zeer lage watertemperaturen te verwarmen en met “hoge” watertemperaturen te koelen. Het binnenklimaat wordt comfortabel (zomer en winter), de CO2- en energiekosten verlagen en bovendien wordt een reductie van de EPC gerealiseerd. BKA is gericht op nieuwbouw.

Betonkernactivering. Zo werk het.

Betonkernactivering activeert beton thermisch. Binnenin de bouwmassa kunnen prefab-modules en leidingen worden aangebracht en aangesloten. Deze diffusiedichte leidingen pompen water rond. Hiermee kan een binnenruimte worden gekoeld of verwarmd. BKA kan met warmte-/koude-opslag en een warmtepomp worden gecombineerd. Met RIHO BKA kunt u eenvoudig een koelcapaciteit van 40-50 W/m2 bereiken. Een verwarmingscapaciteit  van 30-40 W/m2 is standaard. 

Voor het goed kunnen toepassen van BKA in een gebouw zijn een goede warmte-isolatie, effectieve (automatische) zonwering, mechanische ventilatie en een beperking van de interne warmtelast vereist. Is aan deze voorwaarden voldaan, dan ontstaat meer effectieve ruimte, heeft u geen leidingen meer onder de vloer en is de plafondairco geschiedenis.