RIHO Climate Systems Pre-scan en Thermoscan.

Een thermische pre-scan van woning, bedrijf of bouwproject

Investeren in energiezuinige klimaatsystemen moet iets opleveren. Om het te bereiken rendement goed in kaart te kunnen brengen heeft RIHO Climate Systems de Pre-scan ontwikkeld: een standaard analyse van warmtebeheer en/of koeltechniek in woningen en gebouwen. Bij renovatieprojecten maakt het Pre-scan Serviceteam gebruik van infrarood camera’s waarmee afwijkingen in warmte – en koudestromingen worden geregistreerd.

Warmtebeeld renovatieproject
Het kruisje in de foto geeft de temperatuur weer die rechtsboven in het beeld staat.

Object: Binnenwand
Visueel: Twee donkere plekken aan bovenzijde (koudebruggen)
Conclusie: Door deze koudebruggen trekt koude het gebouw in

Aan de hand van een aantal vaste indicatoren ontstaat nog voor de ontwerpfase begint inzicht in de benodigde aanpassingen en mogelijkheden. Het zorgt er voor dat het bouwteam de inrichting van de verwarmingsinstallatie en/of koeltechniek kan baseren op een sterke feitenbasis. De Pre-Scan is er vanaf 300,00 euro. De prijs is afhankelijk van het gebouwvolume en het aanleveren van een rapportage (exclusief 21% BTW en voorrijkosten). Kiest u na onze eindrapport voor samenwerking met RIHO Climate Systems, dan is de Pre-Scan gratis. Voor installatiebedrijven bestaan speciale tarieven.

Thermoscan

Met de Thermoscan maakt RIHO Climate Systems lekkage of verstoppingen in uw verwarmings- en/of koelinstallatie direct inzichtelijk. Ook ons Thermoscan Serviceteam is uitgerust met een hoogwaardige infraroodcamera. Deze camera traceert leidinglekkages en andere voorkomende problemen in wanden, plafonds of vloeren.

Warmtebeeld Thermoscan
Het kruisje in de foto geeft de temperatuur weer die rechtsboven in het beeld staat.

Object: Vloerverwarming
Visueel: Leidingen in de vloer
Conclusie: Afwijkende kleuren, hier is sprake van lekkage

Bij lekkage alarmeert onze servicemedewerker na toestemming de verantwoordelijke installateur of een spoedreparatiebedrijf. Gaat het om een klimaatsysteem of product van RIHO Climate Systems, dan zorgen we binnen 24 uur voor reparatie.

Direct meer weten over de Pre-Scan en Thermoscan of een afspraak maken? Bel 0575 -55 59 99 of mail naar: info@rihoclimatesystems.nl