Houten vloer vloerverwarming

Is een houten vloer mét vloerverwarming altijd al een wens van u geweest? En dan het liefst een  klimaatvriendelijk verwarmingssysteem? Of bent u zich misschien nog aan het oriënteren naar alle mogelijkheden omtrent vloerverwarming op een bestaande of toekomstige houten vloer? Bij RIHO Climate Systems bent u helemaal aan het juiste adres voor een houten vloer in combinatie met vloerverwarming.

Voor vloerverwarming bent u bij ons dus aan het juiste adres! Meer weten? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Bel RIHO: 0575 555999

Houten vloer waar vloerverwarming onder zit

Hoogwaardige vloerverwarming systemen

Wij ontwikkelen en produceren namelijk hoogwaardige vloerverwarming systemen voor installateurs en professionals voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Daarnaast installeren we deze ook, waardoor we daadwerkelijk alles in eigen huis hebben. De vloerverwarming voor de houten vloer wordt op maat voor u gemaakt. Wilt u meer weten over de prijs van de vloerverwarming voor de houten vloer? Dan kunt u verder informeren door vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Hoe werkt vloerverwarming bij een houten vloer?

Het vloerverwarming systeem werkt als volgt. Er worden leidingen op de houten vloer aangebracht, waar water door stroomt. Het water wordt verwarmd door de cv-installatie en wordt gelijkmatig verdeeld op de houten vloer. Eigenlijk werkt een houten vloer met vloerverwarming dus op een vergelijkbare manier als een radiator. De gelijkmatige verdeling van de warmte maakt dat de vloerverwarming ook als hoofdverwarming kan fungeren.

De voordelen van een houten vloer met vloerverwarming

Met de opkomst van klimaatvriendelijke verwarmingssystemen worden houten vloeren met vloerverwarming ook steeds populairder. Dat is niet zonder reden natuurlijk. Vloerverwarming is namelijk om verschillende redenen voordelig om te laten installeren:

 • Het zorgt voor een aangename temperatuur wat weer voor een comfortabel verblijf in de ruimte met de houten vloer met vloerverwarming zorgt.
 • U hoeft in de ruimte zelf geen verwarmingselementen aan te brengen, waardoor u een hoop ruimte kunt besparen.
 • De vloerverwarming werkt energiebesparend. Dit resulteert in lagere stookkosten.
 • Stof wordt minder snel verspreid op een houten vloer met vloerverwarming. Dit heeft een gunstig effect voor mensen met allergieën.

Overweegt u vloerverwarming?

Bel RIHO: 0575 555999

RIHO Climate Systems bestaat al sinds 1984

RIHO Climate Systems werd in 1984 te Zutphen opgericht door Henk Riethorst als Bureau Riethorst. Als meet- en regeltechnicus zag hij vele mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming en ontwikkelde hij een verdeler. Het product sloeg snel aan en al gauw wisten steeds meer klanten hem te vinden. Dit stelde het bedrijf in staat om verder te groeien.

Succesvolle ontwikkeling in klimaatsystemen

Met de groei werd de dienstverlening verder uitgebreid met onder andere het installeren van vloerverwarming systemen. Ook werden nieuwe producten ontwikkeld zoals wandverwarming en andere klimaatsystemen. Inmiddels was de naam al veranderd naar RIHO-Techniek. Het bedrijf werd in 2002 overgenomen door zoon Jurgen Riethorst. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een top-5 speler op het gebied van klimaatsystemen. In 2013 nam het bedrijf zijn huidige naam aan: RIHO Climate Systems.

Wat doen wij naast houten vloer vloerverwarming?

Vandaag de dag produceren en installeren wij uiteraard innovatieve houten vloer vloerverwarming systemen. Daarnaast produceren en installeren wij ook diverse andere producten zoals vloerverwarming voor andere vloeren, wandverwarming, de RIHO Crystal Climate Floor, RIHOCELL wand-, vloer- en plafondsystemen, klimaatdaken, betonkernactivering, opritverwarming, warmte-/koude opwekking, regelsystemen en nog veel meer. Bovendien adviseren wij overheden, bedrijven en instellingen, projectinrichters en installateurs, architecten, maar ook particulieren en thuisondernemers over een geschikte, duurzame klimaatinrichting op maat.

Onze missie: duurzamer verwarmen en koelen

RIHO Climate Systems ziet het als hun missie om duurzamer te verwarmen en te koelen. Om deze missie na te streven ontwerpen, fabriceren en installeren zij innovatieve klimaatsystemen die aan een toekomstbestendige energiehuishouding bijdragen, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Duurzame klimaatsystemen hebben de toekomst

Hun visie sluit naadloos op deze energiebewuste missie aan, want duurzame klimaatsystemen hebben ten slotte de toekomst. Het belang van duurzame klimaatsystemen neemt drastisch toe, zeker ook onder druk van overheden en andere instanties. Denk u bijvoorbeeld aan het klimaatakkoord in Parijs, waarbij in totaal 195 VN-landen in 2015 akkoord zijn gegaan met een klimaatverdrag dat uitstoot van broeikasgassen dient terug te dringen.

Altijd bezig met nieuwe oplossingen en ontwikkelingen

Ook mensen zelf worden zich steeds bewuster van het effect dat koelen en verwarmen heeft op het milieu. RIHO Climate Systems speelt op deze ontwikkeling in door met innovatie design de gebruikswaarde van duurzame klimaatsystemen verder te verbeteren en daarbij ook altijd mee te gaan met nieuwe oplossingen en ontwikkelingen. Met behulp van deskundig advies, installatie van systemen en productleveranties die op het gebied van kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid hoog scoren en een energiebesparende werking hebben, willen we onze bijdrage leveren aan duurzame nieuwbouw en renovatie en daarbij het comfort en welzijn van gebruikers verhogen.

Vloerverwarming systeem

Waarom houten vloerverwarming van RIHO Climate Systems?

RIHO Climate Systems heeft duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan en dit is terug te zien in de kwaliteit van onze producten. Met onze houten vloerverwarming wordt u ontzorgd op het gebied van energiebeheer en wordt renovatie en nieuwbouw effectiever gemaakt. Door voor de houten vloerverwarming systemen van RIHO Climate Systems te kiezen geniet u ook van allerlei andere voordelen. Ter overzicht geven we u deze voordelen in een opsomming:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Installatiegemak
 • Innovatieve producten
 • Betrouwbare technieken en materialen
 • Duurzaam en toekomstgericht
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Verschillende systemen
 • Altijd maatwerk
 • Advies op maat

Bel RIHO: 0575 555999