Houten vloer vloerverwarming

Wilt u graag een klimaatvriendelijk verwarmingssysteem laten aanbrengen in een pand of woning waar u een houten vloer heeft liggen en bent u daarom geïnteresseerd in de combinatie van een houten vloer met vloerverwarming? Of bent u zich misschien nog aan het oriënteren naar alle mogelijkheden omtrent vloerverwarming op een bestaande of toekomstige houten vloer? Bij RIHO Climate Systems bent u helemaal aan het juiste adres voor een houten vloer in combinatie met vloerverwarming. Wij ontwikkelen en produceren namelijk hoogwaardige vloerverwarming systemen voor installateurs en professionals voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Daarnaast installeren we deze ook, waardoor we daadwerkelijk alles in eigen huis hebben. De vloerverwarming voor de houten vloer wordt op maat voor u gemaakt. Wilt u meer weten over de prijs van de vloerverwarming voor de houten vloer? Dan kunt u verder informeren door even contact met ons op te nemen.

Hoe werkt vloerverwarming bij een houten vloer?

Een houten vloer met vloerverwarming is goed mogelijk, want de vloerverwarming kan op nagenoeg alle soorten vloeren geïnstalleerd worden. U kunt dus ook vloerverwarming op een bestaande houten vloer laten aanbrengen. Een vloerverwarming systeem werkt als volgt. Er worden leidingen op de houten vloer aangebracht, waar water door stroomt. Het water wordt verwarmd door de cv-installatie en wordt gelijkmatig verdeeld op de houten vloer. Eigenlijk werkt een houten vloer met vloerverwarming dus op een vergelijkbare manier als een radiator. De gelijkmatige verdeling van de warmte maakt dat de vloerverwarming ook als hoofdverwarming kan fungeren. Omdat de temperatuur van het water over het algemeen niet warmer dan 60 graden Celsius dient te worden verwarmd kan de vloerverwarming de houten vloer niet beschadigen. Dat maakt de combinatie van een houten vloer met vloerverwarming goed mogelijk.

De voordelen van een houten vloer met vloerverwarming

Met de opkomst van klimaatvriendelijke verwarmingssystemen worden houten vloeren met vloerverwarming ook steeds populairder. Dat is niet zonder reden natuurlijk. Vloerverwarming is namelijk om verschillende redenen voordelig om te laten installeren. Zo zorgt het voor een aangename temperatuur wat weer voor een comfortabel verblijf in de ruimte met de houten vloer met vloerverwarming zorgt. Verder hoeft u in de ruimte zelf geen verwarmingselementen aan te brengen, waardoor u een hoop ruimte kunt besparen. Ook werkt de vloerverwarming energiebesparend. Dit resulteert in lagere stookkosten. Tot slot wordt stof minder snel verspreid op een houten vloer met vloerverwarming. Dit heeft een gunstig effect voor mensen met allergieën.

Over RIHO Climate Systems

RIHO Climate Systems werd in 1984 te Zutphen opgericht door Henk Riethorst als Bureau Riethorst. Als meet- en regeltechnicus zag hij vele mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming en ontwikkelde hij een verdeler. Het product sloeg snel aan en al gauw wisten steeds meer klanten hem te vinden. Dit stelde het bedrijf in staat om verder te groeien. Met de groei werd de dienstverlening verder uitgebreid met onder andere het installeren van vloerverwarming systemen. Ook werden nieuwe producten ontwikkeld zoals wandverwarming en andere klimaatsystemen. Inmiddels was de naam al veranderd naar RIHO-Techniek. Het bedrijf werd in 2002 overgenomen door zoon Jurgen Riethorst. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een top-5 speler op het gebied van klimaatsystemen. In 2013 nam het bedrijf zijn huidige naam aan: RIHO Climate Systems. Vandaag de dag produceert en installeert het bedrijf innovatieve houten vloer vloerverwarming systemen en diverse andere producten zoals de RIHO Crystal Climate Floor, RIHOCELL wand-, vloer- en plafondsystemen, klimaatdaken, betonkernactivering, opritverwarming, warmte-/koude opwekking, regelsystemen en nog veel meer. Ook adviseert het bedrijf overheden, bedrijven en instellingen, projectinrichters en installateurs, architecten, maar ook particulieren en thuisondernemers over een geschikte, duurzame klimaatinrichting op maat.

RIHO Climate Systems ziet het als hun missie om duurzamer te verwarmen en te koelen. Om deze missie na te streven ontwerpen, fabriceren en installeren zij innovatieve klimaatsystemen die aan een toekomstbestendige energiehuishouding bijdragen, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Hun visie sluit naadloos op deze energiebewuste missie aan, want duurzame klimaatsystemen hebben ten slotte de toekomst. Het belang van duurzame klimaatsystemen neemt drastisch toe, zeker ook onder druk van overheden en andere instanties. Denk u bijvoorbeeld aan het klimaatakkoord in Parijs, waarbij in totaal 195 VN-landen in 2015 akkoord zijn gegaan met een klimaatverdrag dat uitstoot van broeikasgassen dient terug te dringen. Maar mensen zelf worden zich ook steeds bewuster van het effect dat koelen en verwarmen heeft op het milieu. RIHO Climate Systems speelt op deze ontwikkeling in door met innovatie design de gebruikswaarde van duurzame klimaatsystemen verder te verbeteren en daarbij ook altijd mee te gaan met nieuwe oplossingen en ontwikkelingen. Met behulp van deskundig advies, installatie van systemen en productleveranties die op het gebied van kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid hoog scoren en een energiebesparende werking hebben, wil de innovatieve onderneming hun bijdrage leveren aan duurzame nieuwbouw en renovatie en daarbij het comfort en welzijn van gebruikers verhogen.

Waarom vloerverwarming van RIHO Climate Systems?

RIHO Climate Systems levert diverse innovatieve, duurzame en klimaatvriendelijke producten, zoals een houten vloer vloerverwarming. Door vloerverwarming op een bestaande houten vloer van ons te nemen geniet u van de volgende voordelen:

  • Hoogwaardige kwaliteit;
  • De installatie van de houten vloer met vloerverwarming is eenvoudig, waardoor installateurs tijd besparen en huiseigenaren geld;
  • Door onszelf ontwikkelde innovatieve producten;
  • Productie in eigen beheer, waarbij betrouwbare technieken worden ingezet en gebruik wordt gemaakt van hoogkwalitatieve materialen;
  • Duurzaam en toekomstgericht;
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding;
  • Verschillende systemen mogelijk, geschikt voor verschillende situaties;
  • Wij leveren altijd maatwerk;
  • Wij geven advies op maat;

VERDER INFORMEREN? NEEM DAN EENS CONTACT MET ONS OP

Heeft u interesse in een houten vloer met vloerverwarming en wilt u graag meer weten over de prijs en alle mogelijkheden van deze combinatie? Informeer dan gerust eens verder door contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag verder met al uw vragen en kunnen ook een offerte voor u opmaken. Contact opnemen kan door een bericht achter te laten met behulp van het contactformulier op onze website, samen met uw gegevens. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Echter zijn we ook per telefoon bereikbaar. U kunt ons bellen op 0575 55 59 99.