logo


‘Everybody Appie’ met een RIHO PCM Buffertank

‘Phase Changing Material in een kleiner buffervat met een groter opslagvermogen’

Het gebruik van Phase Changing Material, materiaal dat van vloeibaar naar vast kan veranderen (en vice versa) en zo warmte opslaat voor later gebruik, is een hot item in de installatie- en bouwmarkt.

RIHO Climate Systems gelooft in het warmte-accumulerende vermogen van PCM en realiseerde in 2016 meerdere bufferoplossingen in renovatieprojecten en nieuwbouw. 

Albert Heijn innoveert

Praktijkkennis brengt ons verder. In opdracht van onze samenwerkingspartner PCM Technology ontwikkelde en installeerde RIHO Climate Systems onlangs een PCM Buffertank voor een vestiging van de koninklijke grootgrutter in Purmerend. Ondanks de zeer beperkte afmetingen kan in deze tank met behulp van PCM 50 kW/h worden opgeslagen. Een doorbraak.

Effectief maatwerk

De bufferoplossing voor Albert Heijn past in de dagelijkse verwarmingscyclus van de winkel. In het verwarming- en koelingsproces bij AH komt doorlopend warmte vrij. Deze warmte wordt tijdelijk opgeslagen in de buffertank en eens per twaalf uur ergens anders voor hergebruikt.

De op maat ontwikkelde buffertank voor Albert Heijn is relatief klein van omvang, maar heeft toch een opmerkelijk grote opslagcapaciteit. Bovendien is de buffer aan te passen aan de werkbare/benutbare temperatuur.

RIHO Climate Systems blijft in Nederland de functionaliteit en toepasbaarheid van PCM voor klimaatsystemen onderzoeken en testen. Zo wordt in een bouwproject van Ymere in Amsterdam een reeks nieuwe stadswoningen met PCM-vloerverwarming van RIHO uitgevoerd.

Deze en andere praktijkcases benutten wij tevens om het proces van installatie en onderhoud van warmte/koudeopslag te verfijnen en kosten en baten beter in kaart te brengen.

Meer weten over PCM, warmte-koude opslag of een eigen bufferoplossing? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel 0575 - 555 999  of stuur een e-mail naar info@rihoclimatesystems.nl