logo

RIHO introduceert de slimme Crystal Climate Floor

Samen met ontwikkelpartner OC Autarkis introduceert RIHO Climate Systems een innovatief klimaatsysteem: de RIHO Crystal Climate Floor. Deze nieuwe klimaatvloer bevat phase changing materials (PCM) die zich automatisch aan het bioritme van de gebruiker aanpassen. ’s Nachts gedraagt de vloer zich als een elektrische accu: restwarmte wordt effectief opgeslagen. De verwarmingsbehoefte overdag neemt hierdoor sterk af. Voordelen? Een besparing op het benodigde verwarmingsvermogen met 50%, een energiebesparing op verwarmen van 30% en een aanzienlijk hoger thermisch comfort.

Wereldprimeur
De RIHO Crystal Climate Floor is toepasbaar in alle installatieconcepten, bij nieuwbouw en renovatie. De klimaatvloer is verkrijgbaar als droog verlegbaar systeem, als hybride verlegbaar systeem (nat/droog) of wordt op maat ontworpen. Elk ontwerp wordt gedimensioneerd en kant en klaar aangeleverd –een wereldprimeur. De door ons ontworpen PCM-vloerdelen zijn geschikt voor vloerafwerking met hout, plavuizen, linoleum of tapijt.

Cradle to Cradle
Het klimaatsysteem is eenvoudig te verduurzamen met energie uit zon of wind. In combinatie met een ventilatie-installatie functioneert de vloer tevens als koelsysteem. Het milieuvriendelijke materiaal in dit vloersysteem past binnen de Cradle to Cradle-visie. In Nederland en Duitsland treedt RIHO Climate Systems op als full service installatiepartner.

Klik hier voor meer informatie over de RIHO Crystal Climate Floor?