logo

Phase Changing Materials met Ymere

‘Een innovatieve klimaatvloer die het bioritme van mensen volgt’

Woningcorporatie Ymere in Amsterdam en omgeving is ongekend actief als het gaat om het energiezuinig (her)inrichten van huurwoningen en koopwoningen. In 2014 stak de maatschappelijke onderneming ongeveer 100 miljoen in de woningen en werd rond de negen miljoen euro geïnvesteerd in wijken en buurten. Eenzelfde budget werd in 2015 besteed.

Crystal Climate Amsterdam

Ymere, Dura Vermeer en RIHO Climate Systems werken samen in het project  'Van der Pekbuurt', een renovatie project in Amsterdam waar  88 woningen worden gerenoveerd. Drie van deze woningen worden geheel uitgerust met Crystal Climate Floors. RIHO Climate systems is verantwoordelijk voor ontwerp en uitvoering van de verwarmingsinrichting in dit belangrijke deelproject.

Investeren in duurzaamheid

Dat PCM is uitverkoren is niet verwonderlijk. De RIHO Crystal Climate Floor bevat de innovatieve Phase Changing Materials. Deze anorganische zouten zorgen voor ultiem thermisch comfort in de leefzones van woningen.

Dankzij de PCM-materialen in onze klimaatvloeren volgt de ruimtetemperatuur het bioritme van de mens. Het benodigde vermogen voor verwarmen halveert, de energiehuishouding verduurzaamt. Deze unieke functionaliteiten sluiten aan bij de ambitie van Ymere om in 2016, vanuit de wensen van bewoners, woningen verder te verduurzamen.

PCM-pionier

Het gebruik van PCM-materialen in nieuwbouw en utiliteitsbouw is de afgelopen jaren onderzocht door een conglomeraat van innovatieve Nederlandse ondernemingen, waaronder RIHO Climate Systems. RIHO Climate Systems hoopt met deze pilot waardevolle praktijkkennis op te doen met het toepassen van PCM-materialen in nieuwbouwprojecten en de technische prestaties verder te verbeteren.

Het Ymere-project 'Van der Pekbuurt' wordt in 2016 opgeleverd.

Wilt u weten welke voordelen onze Crystal Climate Floor u nog meer kan bieden? Stuur ons een e-mail of bel 0575-555 999