logo


KANTOORPAND WITTEVEEN & BOS DEVENTER WORDT ENERGIEVRIENDELIJK

Energie besparen begint onder de vloer

Het klassieke kantoorpand van advies- en ingenieursbureau Witteveen & Bos aan de Leeuwenbrug in Deventer krijgt een nieuw hart. De ingrijpende operatie door Van Dorp Installaties moet het pand duurzaam en energiezuinig maken. RIHO Climate Systems ondersteunt die ambitie met realiseren van een modern Eriks Aquatherm leidingsysteem: de hoofdslagader voor duurzaam verwarmen en koelen.

 

Geen lekverliezen, flexibiliteit, een technische levensduur tot wel 50 jaar en ongekende duurzaamheid. Het zijn enkele voordelen van de hoogwaardige kunststofleidingen die RIHO Climate Systems jaarlijks in vloeren, wanden en plafonds aanlegt. Expertise die tevens zichtbaar is op de verdiepingen, in de schachten en in de technische ruimte van het kantoorpand van Wittenveen & Bos aan Deventers Leeuwenbrug: tussen juli en oktober 2017 wordt hier 4000 m leidingnetwerk aangelegd.

Gepatenteerd 3-pijps systeem

Bouwpartner Van Dorp vervangt alle bestaande installaties door moderne ventilatorconvectoren: in de plafonds en op het dak. De inspanning moet leiden tot een significante verduurzaming. “De eerste plafondroosters zitten erin”, zegt projectleider René Nijland van Van Dorp: “Elke vleugel in het pand krijgt een eigen luchtbehandelingskast en een eigen warmtepomp. De convectoren verwarmen en koelen en hebben een gezamenlijke retour, een gepatenteerd 3-pijps systeem dat een grondstoffenbesparing oplevert. 

Doordat convectoren dicht bij de gebruikersruimten zijn geplaatst krijg je minder temperatuurschommelingen. Je hebt dan minder energie nodig. Bovendien bieden de warmtepompen de mogelijkheid warmte en koude op te slaan. Die warmte of koude kun je later gebruiken. Als alle installaties zijn gemonteerd kan de medewerker zelf de temperatuur regelen.”

De renovatie van de twee kantoorvleugels van Witteveen & Bos, dit voorjaar begonnen, vordert gestaag en moet eind 2017 zijn afgerond.

 

Wilt u kennismaken met de voordelen van Eriks Aquatherm leidingsystemen en hoe wij het leggen van leidingen voor u kunnen vereenvoudigen? Neem contact op en ontdek de voordelen.