logo


Duurzame nieuwbouw Augustinianum College Eindhoven

‘Met energiecomfort de leerprestaties van de jeugd van morgen garanderen’ 

Het Augustinianum, in 1888 opgericht door Augustijnen van het klooster Mariënhage als jongensgymnasium, verbindt generaties.

Actrice Sylvia Hoeks, tennisser Paul Haarhuis en politieke zwaargewichten als Hans Gruijters en oud-premier Dries van Agt –allemaal waren ze Augustianen. De locatie veranderde, ingegeven door het groeiende aantal leerlingen, maar de katholieke traditie bleef.

Nieuwbouw vordert

Inmiddels telt het Augustinianum 1.000 leerlingen voor havo, atheneum en gymnasium en is de school de kleinschaligheid ver voorbij.

De contouren van de nieuwbouw van de oudste middelbare school van Eindhoven zijn zichtbaar en passen qua formaat het meeste bij een moderne scholengemeenschap. De betonnen cascobouw van de eerste etage staat grotendeels.  Een kijkje nemen? Gebruik dan de webcam.

600 m2 klimaatdak

Voor de nieuwbouw realiseert RIHO Climate Systems, in opdracht van Engie Services Zuid (bestek: Dijkoraad Deventer), 5.000 m2 vloerverwarming- en koeling, een klimaatdak van 600 m2 voor het regenereren van geothermische bodemwisselaars en een op maat gemaakt buffervat met een capaciteit van 3500 liter.

In dit multifunctionele en duurzame project verwerkt RIHO Climate Systems eigen producten. Samen leveren deze systeemoplossingen een belangrijke bijdrage aan het leef- en leercomfort van toekomstige generaties.

De nieuwbouw, begonnen in de zomer van 2016, ging officieel van start met de onthulling van 10 bouwhekdoeken, ontworpen door elf leerlingen. De beoogde oplevering van het nieuwe schoolgebouw is in 2017.

Kennismaken met onze klimaatsystemen en klimaatdaken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel 0575-555 999 of stuur een e-mail naar info@rihoclimatesystems.nl