logo

Constant Flow: Nederlands Kampioen verdelen

RIHO Climate Systems gelooft in de kracht van techniek. Energie besparen schuilt soms in kleine, technologische verbeteringen. Toevoegingen die een adequaat antwoord vormen op uitdagingen die onze klimaatexperts in bestaande bouw en nieuwbouw tegenkomen.

De Constant Flow-verdeler biedt deze vooruitgang. Het is een product dat feilloos past binnen de al aanzienlijke RIHO verdelerfamilie: kwalitatief, breed toepasbaar, ongekend duurzaam.

Hollands fabricaat

Bij de introductie in 2009 was de Constant Flow de eerste verdeler in Nederland die het inregelen van groepen in vloerverwarmingsinstallaties mogelijk maakte. Hiermee zorgde de verdeler dan ook voor een doorbraak in de bouw- en installatiemarkt.

Het ontwerp van RIHO Climate Systems, in eigen huis gefabriceerd, vereenvoudigde het inregelen en zorgde voor een goed uitgebalanceerde installatie die de opgewekte energie goed benutte. Comfort- en temperatuurklachten, welke voordien ontstonden door het naregelen van vloerverwarmingssystemen, waren plots verleden tijd. Een stap vooruit.

100% hydraulisch in balans

Ongeveer vijf jaar na de eerste ontwerptekeningen van de Constant Flow-verdeler is de verdeler van RIHO Climate Systems tegenwoordig gerust een marktstandaard te noemen. Het gebruik is divers. Zo wordt de verdeler toegepast bij laag-temperatuur cv-systemen of hoog temperatuur koelsystemen, als basisverwarming in woning- en utiliteitsbouw en als koeling (passief) in vloer-, wand- en plafondsystemen.

De slimme technologie achter de Constant Flow is toegepast in onze Boxer-verdeler, Stadsverwarming-verdeler, Boxer-LTV verdeler en de VK-verdeler. Elke installatie kan hiermee van een Constant Flow-oplossing worden voorzien. Eenvoudig instelbaar, met een volumestroom van 50 – 340 l/h.

Energie-efficiency

Zuiniger omgaan met energie, comfort verhogen. Daar gaat het om. De energie-optimalisatie die ontstaat met de Constant Flow-verdeler is dan ook een vermeldenswaardig winstpunt. Afzonderlijke groepen worden dankzij deze verdeler niet langer beïnvloed door drukschommelingen.

Het thermische comfort dat de verdeler door het constante debiet realiseert verhoogt comfortgevoelens. En de technische effectiviteit van de Constant Flow vertaalt zich ook onder de streep: een lagere energierekening. Het energierendement van een Constant Flow-verdeler ligt gemiddeld hoger dan bij vergelijkbare, standaard verdelers.

De iets hogere aankoopkosten van de Constant Flow verdeler ten opzichte van standaard verdelers worden hiermee snel terugverdiend.

De voordelen van de Constant Flow-verdeler voor uw project leren kennen? Mail onze verdeler-expert voor meer informatie en technische specificaties.
Direct onze verdelers inspecteren kan ook. U vindt ze hier.