logo

Volg je ons al?
Blijf op de hoogte via onze social media kanalen:
facebook linkedin


Houten vloer vloerverwarming

Wilt u graag een klimaatvriendelijk verwarmingssysteem laten aanbrengen in een pand of woning en bent u daarom geïnteresseerd in een houten vloer met vloerverwarming? Of bent u zich aan het oriënteren naar de mogelijkheden omtrent vloerverwarming op een bestaande houten vloer? Bij RIHO Climate Systems bent u helemaal aan het juiste adres voor een houten vloer met vloerverwarming. Wij ontwikkelen en produceren namelijk hoogwaardige vloerverwarming systemen voor installateurs en professionals. Daarnaast installeren we deze ook, waardoor we daadwerkelijk alles in eigen huis hebben. De vloerverwarming voor de houten vloer wordt op maat voor u gemaakt. Wilt u meer weten over de prijs van de vloerverwarming voor de houten vloer? Dan kunt u verder informeren door even contact met ons op te nemen.

Hoe werkt vloerverwarming bij een houten vloer?

Een houten vloer met vloerverwarming is goed mogelijk, want de vloerverwarming kan onder nagenoeg alle soorten vloeren geïnstalleerd worden. U kunt dus ook vloerverwarming op een bestaande houten vloer laten aanbrengen. Een vloerverwarming systeem werkt als volgt. Er worden leidingen onder de houten vloer aangebracht, waar water door stroomt. Het water wordt verwarmd door de cv-installatie en wordt gelijkmatig verdeeld onder de houten vloer. Eigenlijk werkt een houten vloer met vloerverwarming dus op een vergelijkbare manier als een radiator. De gelijkmatige verdeling van de warmte maakt dat de vloerverwarming ook als hoofdverwarming kan fungeren. Omdat de temperatuur van het water over het algemeen niet warmer dan 60 graden Celsius dient te worden verwarmd kan de vloerverwarming de vloer niet beschadigen. Dat maakt een houten vloer met vloerverwarming goed mogelijk.

De voordelen van een houten vloer met vloerverwarming

Met de opkomst van klimaatvriendelijke verwarmingssystemen worden houten vloeren met vloerverwarming ook steeds populairder. Dat is niet zonder reden natuurlijk. Vloerverwarming is namelijk om verschillende redenen voordelig om te laten instaleren. Zo zorgt het voor een aangename temperatuur want voor een comfortabel verblijf in de ruimte met de houten vloer met vloerverwarming zorgt. Verder hoeft u in de ruimte zelf geen verwarmingselementen aan te brengen, waardoor u een hoop ruimte kunt besparen. Ook werkt de vloerverwarming energie besparend. Dit resulteert in lagere stookkosten. Tot slot wordt stof minder snel verspreid op een houten vloer met vloerverwarming. Dit heeft een gunstig effect voor mensen met allergieën.

Over RIHO Climate Systems

RIHO Climate Systems werd in 1984 te Zutphen opgericht door Henk Riethorst als Bureau Riethorst. Als meet- en regeltechnicus zag hij mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming en ontwikkelde hij een verdeler. Het product sloeg snel aan en al gauw kwamen de bestellingen binnenstromen. Dit stelde het bedrijf in staat om verder te groeien. Met de groei werd de dienstverlening verder uitgebreid met het installeren van vloerverwarming systemen. Ook werden nieuwe producten ontwikkeld. Inmiddels was de naam al veranderd naar Riho-Techniek. Het bedrijf werd in 2002 overgenomen door zoon Jurgen Riethorst. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een top-5 speler op het gebied van klimaatsystemen. In 2013 nam het bedrijf zijn huidige naam aan, RIHO Climate Systems. Vandaag de dag produceert en installeert het bedrijf innovatieve houten vloer vloerverwarming systemen en diverse andere producten.

Waarom vloerverwarming van RIHO Climate Systems?

RIHO Climate Systems levert diverse innovatieve, duurzame en klimaatvriendelijke producten, zoals een houten vloer vloerverwarming. Door vloerverwarming op een bestaande houten vloer van ons te nemen geniet u van de volgende voordelen:

  • Hoogwaardige kwaliteit;
  • De installatie van de houten vloer met vloerverwarming is eenvoudig, waardoor installateurs tijd besparen en huiseigenaren geld;
  • Door onszelf ontwikkelde innovatieve producten;
  • Productie in eigen beheer, waarbij betrouwbare technieken worden ingezet en gebruik wordt gemaakt van hoogkwalitatieve materialen;
  • Duurzaam en toekomstgericht;
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding;
  • Verschillende systemen mogelijk, geschikt voor verschillende situaties;
  • Maatwerk;
  • Advies op maat;

Verder informeren? Neem dan eens contact met ons op

Heeft u interesse in een houten vloer met vloerverwarming? Wilt u meer weten over de prijs daarvan? Informeer dan gerust eens verder door contact op te nemen! Wij helpen u graag verder met al uw vragen en kunnen ook een offerte voor u opmaken. Contact opnemen kan door een bericht achter te laten in het contactformulier op onze website, samen met uw gegevens. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Echter zijn we ook per telefoon bereikbaar. U kunt ons bellen op 0575 55 59 99.